Vecka 29, snart 30!

Är visst inte lika bra på att uppdatera här som förr, man tänker att nu ska jag sätta mig och skriva lite men så kommer det upp något helt annat och så har man glömt bort bloggen på mindre än 2 sekunder.
 
Iaf så är vi snart inne i vecka 30, och jag börjar sakta inse att det är en liten bebis i min mage som sparkar och ska komma ut till oss. Det har tagit så lång tid att inse att vi ska ha barn, jag ska bli mamma till 4
Men det var nog för jag var så inställd på att jag inte skulle ha flera barn, men ibland har livet andra planer för en. 
Och vi är överlyckliga för det ♥ 
 
Jag tänkte att jag ska försöka få ihop ett par inlägg per dag, jag vet hur mycket glädje jag har haft pågrund av bloggen eftersom man alltid kan gå in och titta tillbaka på minnen och barnen uppskattar också att ha minnen som dem kan läsa och alla bilder som dem kan titta på och det vill jag även ge tösen i magen. 
Att börja fotografera igen vore en dröm om jag bara kunde hitta motiviationen igen, och börja blogga som förr vore också en dröm så jag ska försöka tänka positivt och komma igång med allt detta igen så jag kan bli mig själv igen. 
 
En dag i taget, just nu en timma i taget för just nu går jag igenom ett helvete känns det som, och jag hoppas att det snart ska vända och att jag snart kan känna mig duktig och stolt. Vissa saker är jag redan fruktansvärt stolt över för jag har klarat saker som jag aldrig trodde jag skulle göra, men jag är rätt envis.
Och då ska jag nog klara det sista målet jag har också, krävs bara mycket arbete i det.
 
Färdig babblat för min del nu, hörs kanske imorgon igen ♥

Puss puss från tösen ♥

När vi var på ultraljud sist för att kolla bebisens vikt så frågade vi om det gick att se könet och BM kämpade ett tag för att kunna se men det var inte svårt att se om det var en pojke eller flicka.
Eftersom jag mått så himla dåligt så antog jag nästan att det var en tös men man vet ju aldrig man kan må lika dåligt även om det är en pojke. 
Men magkänslan sa tös och rätt hade jag ;)
 
Här ligger hon gör en pussmun till mamma & pappa! 
Som vi älskar dig redan, och längtar tills du kommer ♥

Vecka 28 ♥

Veckorna segar förbi men eftersom det var ett tag sen jag skrev här igen så går det nog fort för er, men för en annan så har det gått ganska sakta nu. Enda veckorna som springer förbi är när barnen är här, men det är nog för man har fullt upp hela tiden och knappt ens hinner tänka på vilken vecka man är i. 
Men nu så räknar vi ner till april! 
 
 
 
Ditt barn i vecka 28 i graviditeten 

Förra veckan öppnade barnet ögonen för första gången. Den här veckan kan barnet, om du lyser med ett starkt ljus mot magen, öppna ögonen och vända sig bort från ljuset.

Högt och tydligt. Barnets hjärnvågor visar att det svarar på ljud i omgivningen. Mönstren börjar också visa på skillnader mellan sömn och vaket tillstånd. Dessa sömncykler blir tydligare och mer markanta närmare förlossningsdatumet. 

Andas lugnt. Det här är en avgörande fas i utvecklingen av barnets lungor. När det tar sitt första andetag skickar lungorna syre till blodkärlen, som sedan cirkulerar genom kroppen på barnet. Barnet producerar också surfaktant för att förhindra att luftblåsorna klibbar ihop sig, vilket gör att det kan andas ordentligt efter födseln. Bronkerna utvecklas och delas i allt mindre förgreningar. 

Växer så det knakar. Barnet ökar snabbt i vikt nu – det kan väga omkring ett kilo. Från hjässan till stjärten är det 25 centimeter, men om man skulle sträcka ut det kan det vara omkring 38 centimeter.

Din graviditet i vecka 28 

Uppföljning av Rh-bestämning. Om det preliminära blodprovet visade att du är Rh-negativ får du en injektion med anti-D den här veckan om ditt barn är Rh-positivt. Det förhindrar att kroppen producerar antikroppar mot blodceller från barnet som kan ha tagit sig in i ditt blodomlopp. Barnet testas direkt efter förlossningen. Om barnet är positivt får du ytterligare en injektion med RhoGAM som skydd för framtida graviditeter. 

Spår efter graviditeten. Allteftersom graviditeten fortskrider kan du få bristningar på magen, brösten, höfterna och låren. De flesta experter är överens om att det inte är mycket man kan göra för att undvika det, men det skadar inte att smörja in sig med en kräm eller olja. Skyll på dina gener – om din mamma fick bristningar får du det troligtvis också. Och vilka är de goda nyheterna? Bristningar som uppstår under graviditeten bleknar ofta efter födseln. 

Två vänsterfötter. Den omfördelade tyngdkraften i kroppen i kombination med lösare leder kan leda till att du går in i bord och ramlar över dina egna tår. Försök att begränsa problemen genom att ha platta skor och ta det lugnare.